Triatlon: Hvor kan du lære og udøve denne sport i Paris og Ile-de-France-regionen?

Ved Margot de Sortiraparis · Offentliggjort på 26. september 2023 kl. 09.13
Triatlon kombinerer tre sportsdiscipliner i én og kræver stor udholdenhed og beherskelse af cykling, svømning og løb. Find ud af, hvor du kan træne og dyrke triatlon i klubber i Paris og omegn!

En triatlon-begivenhed kombinerer tre udholdenhedsdiscipliner og starter med svømning, fortsætter med cykling og slutter med løb. Faktisk kommer den etymologiske rod fra oldgræsk: tri betyder "tre" og athlon "konkurrence" og henviser til denne disciplin med tre begivenheder.

Triatlon kan dyrkes, fra man er 6 år gammel, med kategorier for hver aldersgruppe (6-9, 8-11, 10-13 ...). Der findes forskellige formater for konkurrencer, lige fra XS-banen - der kombinerer 400 m svømning, 10 km cykling og 2,5 km løb - til XXL-formatet med 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,195 km løb, bedre kendt som Iron Man. Der er også flere former for triatlon, såsom paratriatlon, som er velegnet til handicappede atleter og sportsfolk!

Triatlon kan dyrkes enkeltvis med solotræning til et bestemt løb eller gennemtræning med en klub i løbet af året. Hvis du foretrækker at træne på egen hånd, skal du kigge efter steder, hvor du kan svømme i åbent vand, parisiske svømme haller, hvor du kan tage omgang efter omgang, indendørs eller udendørs cykling, landevejscykling og løb!

Hvor kan man dyrke triatlon i klubregi i Paris og Ile-de-France?