Rugby World Cup 2023: Sydafrika vinder sin 4. verdensmesterskabstitel

Ved Margot de Sortiraparis · Fotos af Graziella de Sortiraparis · Offentliggjort på 29. oktober 2023 kl. 10.30
Lørdag den 28. oktober 2023 sluttede det 10. Rugby World Cup med en finale mellem New Zealands All Blacks og Sydafrikas Springboks.

Stade de France i Saint-Denis lovede stemningen at blive vild til finalen i dette tiende VM, hvor de to mest succesrige lande i turneringen mødtes: New Zealand ogSydafrika med tre titler til hvert hold.

Efter flere straffekast fra densydafrikanske åbner var stillingen åben. Begge hold scorede point på straffespark i første halvleg, hvilket antyder det tekniske niveau, vi stod over for i sådan en finale. Sydafrikanerne sparkede et fjerde straffe, som gik ind: 12-3 i det 33. minut.

All Blacks' kaptajn, Sam Cane, forvandler sit holds gule kort til et rødt kort efter en høj tackling på : Newzealænderne er nu bagud 14-15, og halvlegsfløjtet har lydt, mens Sydafrika stadig fører 12-6. New Zealand fik rettet op på det i anden halvleg med et forsøg fra Beauden Barrett i det 58. minut, efter at et første forsøg var blevet underkendt afdommer Wayne Barnes. I sidste ende var det dog ikke nok, da Sydafrikas fremragende forsvar forhindrede de sorte i at score igen, på trods af fint angrebsspil i anden halvleg.

Sydafrika blev kronet som verdensmestre for fjerde gang i deres historie i løbet af de 80 minutter af denne kamp, med kun ét lille point (hvilket bragte bitre minder tilbage om kvartfinalen for det franske hold ). Springboks blev dermed det mest succesfulde hold ved Rugby World Cup: det var dem, der kunne tage hjem med Webb Ellis Cup - turneringens trofæ - i lyset af The Blacks' ufortjente nederlag. Sydafrikas kaptajn Siya Kolisi blev den kun anden kaptajn i historien til at løfte Webb Ellis Cup.

Det var afslutningen på dette 10. verdensmesterskab, som har begejstret os alle med sporten med den ovale bold: Sydafrika vandt turneringen efterfulgt af New Zealand, England og Argentina.