EM 2024: Frankrig satte rekord ved at score 14 mål i én kamp mod Gibraltar

Ved Graziella de Sortiraparis · Offentliggjort på 19. november 2023 kl. 12.55
Lørdag den 18. november 2023 spillede Les Bleus en kamp, der vil gå over i fransk fodboldhistorie, da de scorede hele 14 mål i løbet af 90 minutter mod Gibraltar!

Lørdag havde det franske hold intet at bekymre sig om, da de spillede hjemme mod Gibraltar, på trods af at de allerede var kvalificeret tilEM 2024. De skulle bare vinde for at blive seedet i gruppe B, som omfatter Holland, Grækenland, Irland og Gibraltar. Det var sidstnævnte land, som franskmændene stod over for, og det er ikke ligefrem kendt for at være en fodboldnation. Og tendensen blev hurtigt bekræftet med to mål i løbet af de første fire minutter, herunder et selvmål fra Gibraltars Santos.

Det var en imponerende kamp, hvor mange af Les Bleus' spillere scorede deres egne mål, og slutresultatet blev 14-0. Zaïre-Emery, en meget ung spiller fra Paris-Saint-Germain, udnyttede sin første start på landsholdet til at score det tredje mål i det sekstende minut. Aftenens eneste problem var, at han skadede sin ankel på vej mod målet, da han blev tacklet voldsomt af en modstander. Men målene stoppede ikke der, med et hattrick fra Mbappé, et fra Clauss, to fra Coman, et fra Fofana, et fra Rabiot, et fra Dembélé og et fra Giroud, som fejrede sin datters fødselsdag.

Det var en stor sejr, som morede mange mennesker på de sociale medier, og som frem for alt overgik en rekord fra 1995, hvor Les Bleus scorede 10 mål mod Aserbajdsjan. Frankrig starter derfor deres gruppekampagne med en meget stor målforskel forud for en finalekamp mod Grækenland den 21. november 2023. Gibraltar, som spillede uden en spiller på grund af et rødt kort, havde kun tabt 3-0 i det første opgør.