Euro 2024: Ranska teki ennätyksen tekemällä 14 maalia yhdessä ottelussa Gibraltaria vastaan

Ohella Graziella de Sortiraparis · Julkaistu 19. marraskuu 2023 klo 12:55
Lauantaina 18. marraskuuta 2023 Les Bleus pelasi ottelun, joka jää Ranskan jalkapallolegendoihin, kun se teki ennätykselliset 14 maalia 90 minuutissa Gibraltaria vastaan!

Lauantaina Ranskan joukkueella ei ollut mitään hätää, kun se pelasi kotonaan Gibraltaria vastaan, vaikka se oli jo pää ssytEM-kisoihin 2024. Heidän piti vain voittaa päästäkseen B-ryhmään, johon kuuluvat Alankomaat, Kreikka, Irlanti ja Gibraltar. Ranskalaiset kohtasivat viimeksi mainitun maan, joka ei ole varsinaisesti tunnettu jalkapallomaasta. Ja suuntaus vahvistui nopeasti, sillä ensimmäisen neljän minuutin aikana tehtiin kaksi maalia, mukaan lukien Gibraltarin Santosin oma maali.

Ottelu oli vaikuttava, ja monet Les Bleusin pelaajat tekivät omat maalinsa, ja lopputulos oli 14-0. Paris-Saint-Germainin hyvin nuori pelaaja Zaïre-Emery käytti ensimmäisen aloituksensa maajoukkueessa hyväkseen ja teki kolmannen maalin kuudennellatoista minuutilla. Illan ainoa ongelma oli, että hän loukkasi nilkkansa matkalla maaliinsa, kun vastustaja taklasi häntä rajusti. Maalit eivät kuitenkaan jääneet tähän, vaan Mbappé teki hattutempun, Clauss yhden, Coman yhden, Fofana yhden, Rabiot yhden, Dembélé yhden ja tyttärensä syntymäpäivää juhlinut Giroud yhden.

Se oli valtava voitto, joka huvitti monia ihmisiä sosiaalisissa verkostoissa, ja ennen kaikkea se ylitti ennätyksen vuodelta 1995, jolloin Les Bleus aiheutti Azerbaidžanille 10 maalia. Ranska aloittaa näin ollen lohkovaiheensa erittäin suurella maalierolla ennen loppuottelua Kreikkaa vastaan 21. marraskuuta 2023. Gibraltar, joka pelasi yhden pelaajan puuttuessa punaisen kortin vuoksi, oli hävinnyt ensimmäisessä osaottelussa vain 3-0.