EM 2024: Frankrike satte rekord ved å score 14 mål i én kamp mot Gibraltar

Av Graziella de Sortiraparis · Publisert på 19. november 2023 kl. 12:55
Lørdag 18. november 2023 spilte Les Bleus en kamp som vil gå inn i fransk fotballhistorie, da de scoret hele 14 mål i løpet av 90 minutter mot Gibraltar!

Lørdag hadde det franske laget ingenting å bekymre seg for da de spilte hjemme mot Gibraltar, til tross for at de allerede var kvalifisert forEM 2024. Alt de trengte å gjøre var å vinne for å bli seedet i gruppe B, som inkluderer Nederland, Hellas, Irland og Gibraltar. Franskmennene møtte sistnevnte land, som ikke akkurat er kjent for å være en fotballnasjon. Og trenden ble raskt bekreftet, med to mål i løpet av de første fire minuttene, inkludert et selvmål fra Gibraltars Santos.

Det var en imponerende kamp, der mange av Les Bleus' spillere scoret sine egne mål, og sluttresultatet ble 14-0. Zaïre-Emery, en svært ung spiller fra Paris-Saint-Germain, utnyttet sin første start på landslaget til å score det tredje målet i det sekstende minutt. Kveldens eneste problem var at han skadet ankelen på vei mot målet, da han ble voldsomt taklet av en motspiller. Men målene stoppet ikke der, med et hat-trick fra Mbappé, ett fra Clauss, to fra Coman, ett fra Fofana, ett fra Rabiot, ett fra Dembélé og ett fra Giroud, som feiret datterens bursdag.

Det var en kjempeseier som vakte stor begeistring på sosiale medier, og fremfor alt overgikk den en rekord fra 1995, da Les Bleus scoret 10 mål mot Aserbajdsjan. Frankrike innleder dermed gruppespillet med svært god målforskjell, før finalen mot Hellas 21. november 2023. Gibraltar, som spilte uten en spiller på grunn av et rødt kort, tapte bare 3-0 i den første kampen.